Bekijk hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Bel of mail ons gerust!

 • Waarom kiest Balkonfabriek voor beton en niet voor composiet?

  Naast de vele voordelen van ultra hogesterkte beton waarmee Balkonfabriek complete balkons realiseert – onder andere het lage gewicht, de vormvrijheid en duurzaamheid van het materiaal en met koudebrug onderbroken bevestiging – is beton vooral een veilige oplossing. Soms zien wij dat architecten en opdrachtgevers kiezen voor composiet. Het grootste verschil tussen beton en composiet is dat composiet erg gevaarlijk kan zijn bij brand. Wanneer brand ontstaat kan composiet snel een enorme rookontwikkeling en dampen veroorzaken. Balkonfabriek wil niet alleen eerlijke informatie bieden over de producten waarmee we werken, we willen ook veilig materiaalgebruik garanderen! Dit is dus precies de reden waarom wij voor beton kiezen als basis van onze balkonoplossingen en niet voor composiet.

 • Kan ik als particulier ook bij Balkonfabriek kopen?

  Balkonfabriek richt zich op seriematig woningbouw en verkoopt dus – sorry – niet aan particulieren.

 • Levert Balkonfabriek ook voor nieuwbouw?

  De uitdagingen van renovaties en transformaties: daar gaat ons hart sneller van kloppen. Natuurlijk kunnen wij ook bij nieuwbouwprojecten waar net niet een standaardoplossing past, maatwerk bieden. Daag ons uit!

 • Wat bedoelt Balkonfabriek met gestandaardiseerd maatwerk?

  Het lijkt een tegenstelling, en toch voert Balkonfabriek standaardisatie door terwijl wij tegelijk maatwerk leveren per project. Die standaardisatie voeren we met name door in de aansluitdetails met het bestaande vastgoed. We werken met een koudebrugonderbreking. Daarover lees je alles in onze technische specificaties. Die aansluitdetails bieden u ook als klant veel zekerheid. En alles wat zichtbaar is? Daarvan worden de details door u bepaald. Denk aan de maatvoering, de vormgeving van de balkonplaat, het hekwerk, ga zo maar door. Er zijn veel opties binnen ons aanbod.

 • Kan Balkonfabriek de plaatsing van balkons in een project volledig uit handen nemen?

  Balkonfabriek werkt bij voorkeur als co-maker en bouwpartner in een project waarbij onze focus ligt op het balkon. Zie ons als een gespecialiseerd aannemer: gericht op de balkonoplossingen. De hoofdaannemer kan zich dan richten op de rest van de opgave. Het komt trouwens ook voor dat Balkonfabriek direct in opdracht voor bijvoorbeeld een woningbouwvereniging of ontwikkelaar werkt. We zijn immers een gespecialiseerd totaalaanbieder!

Bekijk onze totaaloplossing

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.