De bijna 170 etagewoningen in de Nijmeegse Hofjesbuurt werden in de jaren ’50 ontworpen door de gerenommeerde architecten Deur en Pouderoyen. Zestig jaar later verdienen de verouderde woningen het om in ere hersteld te worden. Een omvangrijk traject waarin bewoners inspraak hadden. Een van hun belangrijkste wensen? Een groter balkon.

Balkonfabriek boog zich als bouwpartner samen met opdrachtgever Talen Vastgoedonderhoud, woningcorporatie Talis en 19 Het Atelier Architecten over de oude tekeningen. Voor de balkons werd de bestaande wapening onder de loep genomen. Met minimale bouwkundige aanpassingen bedacht Balkonfabriek een maatoplossing. De basis: een prefab, ultrasterke, dunne betonplaat. Inmiddels illustreren de bijzondere balustrades de eerste, gerenoveerde woningen.

Snel en efficiënt: het typeert de balkonoplossing van Balkonfabriek. Op de eerste dag wordt de verankering aangebracht, op dag twee hangen de balkons erin: zo’n tien à vijftien op een dag. Wat betreft wooncomfort en duurzaamheid zijn straks alle 170 woningen toekomstbestendig.

Bekijk onze balkons in 360 graden!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.